GTRWorks is het resultaat van een langgekoesterde wens en een enigszins uit de hand gelopen hobby van Patrick Mans.

Ik speel al vanaf mijn 10de gitaar en ben erg geïnteresseerd in geluiden en techniek. Tijdens het muziekmaken heb ik een studie Elektronica en Technische Computerkunde afgerond in Amsterdam. Ook daar ben ik constant bezig geweest met het verbeteren van de gitaren en het bouwen van rigs, floorboards en effecten. Na mijn studie heb ik bij het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam een aantal projecten gedaan op het scheidingsvlak van techniek en muziek.

Inmiddels, een redelijk aantal gitaren en rigs later, heb ik me voornamelijk toegelegd op het bouwen en verbouwen van gitaren, en speel live op een combinatie van een Line6 Helix en een Kemper profiler. Naast gitaren heb ik ook ervaring met het bouwen van complete studio’s voor radio, TV en muziekproductie. Hierbij gaat het, net als bij het opstellen van rigs en floorboards, niet alleen om de techniek zelf, maar ook de snelheid van bedienen. In een stress-situatie (optreden) toch altijd de juiste ‘toon’ en het juiste geluid weten te vinden; één van de grote aandachtspunten bij het bouwen.

Qua gitaren heb ik persoonlijk het liefst een lage actie op de toets. Dit vergt met name heel veel van de afstelling van snaarhoogte en hals. Door hier heel veel aandacht aan te besteden, heb ik hier veel ervaring mee opgedaan. Het is echt een kwestie van weten hoe het te doen, dan weten wat te doen.

Gedurende de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met bouwen van gitaren, wat geresulteerd heeft in het mijn eigen merk: Mans Gitaren. Zo af en toe ziet een nieuw exemplaar het licht.

 

 

 

guitars

Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.