Blade texas pro upgrade

Je kan van gitaren houden op verschillende manieren. Ikzelf hou erg van een stratocaster model, en alleen al op de vorm kan ik verliefd worden. Dit zegt weinig over het spelen en het geluid, maar als het dan toevallig een stratocaster van Blade is, is het de hemel op aarde.

Blades strats (vooral de pre-lawsuit modellen) zijn voor mij de ideale gitaren, waar zelfs dure fenders het moeten afleggen. Om de vorm, dat wel. Het geluid van de stock-pickups is misschien wel het enige wat aan het instrument veranderd zou moeten worden. Ze zijn doorgaans wat ijl van sound.

Mijn blade kocht ik tweedehands, en dat vergde aardig wat werk en aandacht om het weer in topvorm te krijgen. De elementen zijn vervangen door Fender Custom Shop Fat50’s, die toch iets meer karakter hebben dan de texas specials die ik voorheen gebruikte. Vooral met het actieve VSC systeem van de blade komen de 50s zeker tot hun recht.
Daarnaast heb ik de brugzadels vervangen door graphtechs, die prettiger aanvoelen aan de handpalm. Verder het standaard programma afgewerkt, inclusief het vlakken/polijsten van de frets, intoneren, actie afstellen en toets oliƫn.

Perfectie met een grote P!

IMG_20150404_144853_1CS IMG_20150417_220621