Blade pickup vervanging

Blade stratocasters, met name de pre-lawsuit versies, zijn sublieme gitaren. Mijn eigen mening is dat ze beter zijn dan de reguliere fenders of strats van kleinere bouwers. Er is op weinig punten enige concessie gedaan maar om het geheel betaalbaar te houden zijn de elementen wat ‘minder’. Ze komen goed weg maar voor de purist zal dit een van de weinige punten zijn die ze door een tech laten vervangen.

Zo ook met dit exemplaar, waarbij de standaard pickups vervangen werden door een setje Lollar blonds. Omdat de gitaar recentelijk van eigenaar gewisseld is, verdient het ook nog wat meer aandacht, dus het hele APK ritueel even afgewerkt: Solderingen vervangen, cavity afscherming, hals schoonmaken, nieuwe snaren, actie afstellen, intoneren. Zelfs even voor het uiterlijk een doekje eroverheen. Het resultaat is ‘de’ ideale strat, met een warm en toch spanky geluid en optimaal afgesteld.

Doordat de stringspacing van de Lollars gelijk is aan die van de originele pickups, zijn de oude, vintage, pickup covers overgezet, zodat er aan het uiterlijk niets is aangepast.

..en weer verlaat een tevreden klant het pand..

IMG_20160213_161217